написи : септември 2008 год.

Приказ на написи по хронолошки редослед.


Неорганизација

Кога ќе се побара од мене да направам нешто за слободното општество во Македонија, обично им давам приоритет на тие задачи и ги завршувам во најкус можен рок. Ги работам волонтерски и не очекувам ништо за возврат. Сепак, изминатава недела се случија работи што ми создаваат сомнеж дека тоа што било побарано од мене, навистина […]

I’m MAC

врска до видеото

The Dark Knight

Импресиониран сум. Задоволен. Убеден дека ова е најдобриот Бетмен филм досега. Филмот е мрачен, непредвидлив, сериозен, забавен, ни малку наивен и сосема ги оправдува парите што ги заработува. Плус маската на Two Face е брилијантна! А да! Специјалните ефекти се во функција на филмот и не заслепуваат беспотребнo. Кој не го гледал, да го гледа […]

Играње игри под ГНУ/Линукс

Пред некој ден, читав интересна сторија со низа тестови (1, 2) што укажуваат на постигнатите перформанси (во број на фрејмови) во играњето на Doom 3 и Enemy Territory под XP, Vista и Wine. Не бев многу зачуден од поголемиот број на фрејмови под Wine отколку на XP и Vista, особено не зашто се работи за […]

Eagle vs Shark

Eagle vs Shark е првиот долгометражен филм на Taika Cohen – познат и многу наградуван режисер на кратки филмови. Eagle vs Shark ме воодушеви со својата едноставност и ненаметливост. Силно препорачан за оние што сакаат да видат повеќе, а да чујат помалку во еден филм. И обратете внимание на моментот со хакерот. Да полудиш! :D […]