написи : октомври 2008 год.

Приказ на написи по хронолошки редослед.


CAS за џабе

Content-aware scaling е една од новините во Photoshop CS4 со кои Adobe особено се гордее. Зад технологијата се крие мошне корисна можност за интелигентно менување на димензиите на дигитални фотографии без растегнување т.е. без дисторзирање на нивната содржина. Не велам дека технологијата е преценета, ама многу се радувам што веќе има бесплатно решение за проблемот […]

Макфест го има Leopard во позадина

Не знам дали е од невнимание или од неупатеност, ама боде очи. Баш би сакал да знам под која лиценца Apple ја има објавено позадинава и дали всушност ова што го прави Макфест е легално. Aurora на Flickr