написи : август 2009 год.

Приказ на написи по хронолошки редослед.


TOSMI ’09

Се вратив од Софија, каде престојував осум дена и земав активно учество на TOSMI (Training in Open Source Multimedia Tools) ’09. Оваа обука за мене е од особено значење, бидејќи конечно имав прилика сериозно да му пристапам на Blender и да го запознаам темелно. Учестував на последниот курс од овогодинешната програма – „Blender for Game […]

Бугарска виза

Доколку сакате да аплицирате за добивање на бугарска виза во Скопје, потребно е да закажете термин на специјалниот телефонски број 058 058 555. Аплицирањето за виза трае до 12:30 часот во текот на работниот ден. Закажувањето термин не е бесплатно и ќе ве чини 50 ден. +18% ддв, по минута разговор. Еден повик е невозможно […]

WordPress 2.8.3 проблем

При надградба со најновата верзија на WordPress – верзијата 2.8.3 – ми се појави следниов проблем. На сите целобројни вредности, поголеми од нула, им беше додадена вредноста „,000“ (без наводници). На пример: тоа што досега било 5, по надградбата се претворило во 5,000. Претпоставувам дека во прашање е некоја глобална променлива и на неа ѝ […]