написи : јануари 2010 год.

Приказ на написи по хронолошки редослед.


Врти, сучи, бучи

Не се согласувам со актуелното барање на македонските медиуми. Ќе речам, дека е испад, основан на незнаење и неразбирање на придобивките од новите технологии. Ќе речам дека е обид за наметнување на правила на однесување. Ќе речам и дека е во согласност со актуелниот тренд на промовирање на едноумие и бирократија во Република Македонија. Агрегаторите […]

Чаирска гимнастика

Почитувани сограѓани на оштина Чаир, Ве молам, научете дека: десната лента од коловозот не служи за паркирање на возила; десната лента од коловозот не служи за претекнување; во левата лента од коловозот не се движат автомобили што ги управуваат малоумни, мрзеливи и плашливи сограѓани, туку напротив, сограѓани кои избираат да не бидат дел од тензијата […]

Број на RSS следачи без FeedBurner

Доколку сакате да дознаете колкав е бројот на корисници што го следат вашиот веб-сајт преку RSS, а не користите FeedBurner, Google ви овозможува да го откриете тој број многу едноставно. Единствен услов, во случајов, е да сте запознаени и да користите Google Reader. Отворете Google Readers, кликнете „Add a subscription“ и потоа внесете го името […]

Mac OS X Snow Leopard во VMWare

После неколку-дневно експериментирање успеав да го проработам Mac OS X Snow Leopard во VMWare. Се служев со овој прирачник, а чиста верзија на Snow Leopard преземав преку овој торент. Инсталацијата се одвиваше речиси праволиниски. По завршувањето добив целосно функционална верзија на Snow Leopard што може да се ажурира со најновите надградби. Snow Leopard во VMWare […]