написи : мај 2010 год.

Приказ на написи по хронолошки редослед.


Стечаен сообраќај

Вчерашната драматична изјава на овој господин и општото однесување на „граѓаните“ на протестот на стечајците се за секаков прекор. Како не разбирате дека со тоа што денес попречувате нечие право, одобрувате во иднина истото право да ви биде вам попречено? Кога човеков вели: „Јас за тоа господине не сум крив што вие немате пари!“ покажува […]

Изгубени

Заврши Lost. Задоволен сум од тоа што имав прилика да го видам во последната епизода, зашто очекував полош крај. Иако во последните две сезони имаше исклучително слаби епизоди што едвај поминуваа, како целина, Lost за мене е успешен проект. Доколку не сте ја гледале последната епизода од Lost, не читајте понатаму бидејќи има спојлери. Последната […]

Викенд 08090510

Да си го документирам викендов… Благодарение на T-homе, ова беше еден од оние викенди што не ги поминувам пред компјутер. Зошто благодарение на T-home? Па, бидејќи почнувајќи од 12 часот во сабота, 8 мај 2010 год., па сè до вечерта во недела, 9 мај 2010 год. (т.е. до пред малку) имав сериозни проблеми со телефонската […]

How to Train Your Dragon

„How to Train Your Dragon“ e еден од поновите и поквалитетни анимирани филмови. За мене беше вистинско освежување и силно го препорачувам секому. Во филмот на поедноставен начин е разработена мошне сериозна тема – мегусебната толеранција. Денес кога човештвото не може да се освести пред предизвиците на иднината и не умее да разбере дека толеранцијата […]