написи : јуни 2010 год.

Приказ на написи по хронолошки редослед.


CableFail

Како е возможно, да треба да потпишам изјава дека не сакам да бидам корисник на CableTel, ако никогаш претходно не сум бил корисник на CableTel? Или некој е многу глуп во CableTel или луѓето откриле фин начин да придобијат корисници. Како откажан корисник на услугите на локалната кабелска телевизија „ТВ Медија“, која пред извесно време […]

The Graphs 2

По речиси двонеделен интензивен ангажман ја завршив втората верзија од „The Graphs” и изработив посебна страница на која отсега па натаму ќе бидат достапни сите наредни верзии од оваа бесплатна колекција на графици. На почетокот… Уште кога почнав да ја работам првата верзија од „The Graphs“, идејата ми беше да направам што е можно повеќе, […]

RMS во Скопје – 3 јуни 2010

Еве неколку од моите фотографии од настапот на Richard Stallman. Штета што на панорамата (на крајот) има неколку грешки. Сепак, воопшто не очекував дека ќе биде можно фотографиите да се спојат, од причина што публиката (нормално) постојано се движеше додека фотографирав. Ама, ги спои, верувале или не, Microsoft ICE (Hugin и Adobe Photoshop CS5 даваа […]