написи : јули 2010 год.

Приказ на написи по хронолошки редослед.


Полесен Firefox за помалку проблеми

Колку повеќе го „товарите“ Firefox со додатоци, толку повеќе ризикувате да добиете проблематична работна околина, што никому не му е од полза. Изборот на додатоци за Firefox е навистина огромен, па без речиси никакво залагање, може да се промени секој сегмент од прелистувачот со само неколку кликови. Сепак, за мене, многу поисплатливо е на своја […]

10 години Баланс

Вчерашната роденденска прослава на Баланс, за мене беше тешко изводење. Слават роденден, а ставиле влез 200/250 денари и цена на пиво од 130 денари за лименка!!? Абе, колку сакате години славете, ништо од тоа што (наводно) сте го сработиле не ви вреди, зашто недвосмислено покажувате дека воопшто не ви е гајле за публиката, на која […]

Number 12 Looks Just Like You

Случајно или не, дејствието е сместено во 2000 година. Феноменална епизода од The Twilight Zone. Според мене, една од најдобрите во целиот серијал. Напишана од: Charles Beaumont и John Tomerlin Режирана од: Abner Biberman Given the chance, what young girl wouldn’t happily exchange a plain face for a lovely one? What girl could refuse the […]

How fast does your PC boot?

Направив едно кратко промотивно видео за Ubuntu. Идејата ја добив експериментирајќи со новото лого на Ubuntu. How fast does your PC boot? – Ubuntu from Goce Mitevski on Vimeo. Анимацијата на логото е изработенa во 3ds max, а рендериранa со V-ray, па потоа сè е споено и доисполирано во Adobe After Effects и Adobe Premiere. […]