написи : октомври 2010 год.

Приказ на написи по хронолошки редослед.


Драги македонски политичари,

Како еднаш не ви стане јасно дека опстанувањето на власт не мора да биде невозможна мисија? Тоа не мора да биде проследено со комплицирани тактики на кажување на лаги и манипулирање со јавното мислење. Опстанувањето на власт не мора да биде скандалозно и присилно. Едноставно е! Вие си ја работите својата работа чесно и одговорно, […]

Како се прави додаток за пребарување низ веб-сајт?

Инспириран од тоа што Наум Спасески го направи за редизајнираниот македонски Интернет пребарувач Borg.mk, решив да истражам малку подетално, како всушност може да се направи додаток за пребарување низ било кој веб-сајт, што ќе работи во Mozilla Firefox, Internet Explorer и Google Chrome. Никако не очекував дека ќе наидам на толку едноставна процедура. Mozilla да […]

Реконструкција на лого: Стопанска Банка

Подолго време се подготвувам да напишам нешто за логото на Стопанска Банка. Прво затоа што ми се допаѓа и второ затоа што сметам дека е навистина креативно. Но, да бидам попрецизен… Тоа што всушност ми се допаѓа е симболот што е создаден за ова лого и начинот на којшто е дојдено до него. На сликата […]