написи : јануари 2011 год.

Приказ на написи по хронолошки редослед.


Два филма од Oliver Hirschbiegel

Oliver Hirschbiegel е германски режисер, што многу сака да раскажува за човечноста. Ви препорачувам да погледнете два негови филмови. Едниот е Das Experiment, филм за луѓето-животни, за фрустрациите, за изживувањето, за границата на нормалноста, за современото општество. Другиот, Der Untergang, филм за падот на фашистичка Германија и оние неславни моменти, за кои, малку режисери сакаат […]

Центар на моќ = корупција

Луѓе, централизирањето на моќта и властта секогаш резултира со корупција. Колку е помал бројот на лица што носат определени, да ги наречеме, важни одлуки, толку се поголеми шансите да се влијае на носењето на тие одлуки. Ако јас, Петко и Станко раководиме со Управата за јавни приходи и дојде Вангел – сопственик на обложувалница, да […]

Рекапитулација на мојата 2010 година

Инспириран од еден запис на Seth Godin решив да направам рекапитулација на 2010 година. Досега немам правено вакви листи, па оваа ќе биде воедно и првата. Еве најголем дел од мојата 2010 година. Contest Watchers – Never Мiss Аnother Contest раст на посетеност на повеќе од 1.000 посети дневно; 64% Bounce Rate 690+ објавени натпревари. […]