написи : февруари 2011 год.

Приказ на написи по хронолошки редослед.


Firefox 4 доаѓа овој март

И, додека подготовките за четвртото издание на интернет прелистувачот Mozilla Firefox се пред самиот крај, убаво е уште еднаш да се потсетиме, кои новитети ќе ги донесе досега најнапредната верзија на Firefox. Сè поизвесно е дека ќе има и 13 издание во серијата Firefox 4 Beta, како и тоа дека ќе треба уште малку да […]

360 Macedonia – панорамски фотографии од Македонија

Ако некој ваш пријател или пријателка од странство, некогаш побара за кратко време да му ја претставите Република Македонија како туристичка дестинација, можеби најсоодветно е да го насочите кон „360 Macedonia“. Веројатно за многумина веќе добро познат, овој веб-сајт овозможува пристап до високо-квалитетни интерактивни панорамски фотографии од познати и не толку познати локации во Република […]

Парцијална фискална сметка во „MCM“

Вечерва, за прв пат во мојот живот, добив фискална сметка од која требаше да платам само еден дел. Не знам дали е ова некоја нова можност, од чиишто придобивки можат да „печалат“ ноќните клубови, но мене ми дојде како вистинско изненадување. Не одам често во „MCM“, па не знаев дека издаваат сметки врз основа на […]

Bei the Fish, Каролина, Danndy и јас

Да имав повеќе време, повеќе ќе напишев, но немам… па само на кратко. Мислам дека и ова е премногу, ама ајде… Bei the Fish направиле нова песна со Каролина. Супер! Извесен Danndy – denibozinovski направил видео клип што содржи сцени од повеќе филмови и реклами и се разбира, не е официјален видео спот за песната. […]

Цензурата на МВР не му помага никому

Цензурирањето на говорот на омраза, не го оневозможува неговото постоење! Што е важно дали ќе бидат избришани проблематичните пораки, кога свеста на луѓето што ги напишале, ќе остане иста? Спречувањето на говор на омраза на Интернет, е однапред изгубена битка. Проблемот, се разбира, е многу, многу поголем, зашто подразбира иницирање на промени во свеста на […]

Судот не знаеше за бременоста на притвореничката

Не можам да разберам, од каде доаѓа леснотијата со која државните институции се правдаат за своите катастрофални грешки во работењето. Вие, да не сте полуделе? Последната голема глупост е: Основен суд: Судот не знаеше за бременоста на притвореничката Се чини дека за судот сè е во ред, додека не се искомплицираат работите. Па, потоа тој […]