написи : август 2011 год.

Приказ на написи по хронолошки редослед.


Подобар мемориски-менаџмент во Mozilla Firefox 4+

Иако најголем број од корисниците ја сметаат четвртата верзија на Mozilla Firefox за преодно издание, што донесе повеќе проблеми, отколку што реши, сепак Firefox 4 е многу важен затоа што воведе напредни новини во однос на меморискиот-менаџмент на #импликацијата (читај апликацијата). Каков мемориски-менаџмент? Епа, од четвртата верзија па наваму, Firefox е способен самиот да одлучи […]

Firefox без лебдечки приказ на влечените табови

Како да го натерате Firefox да престане да генерира лебдечки приказ на отворените табови при влечење? Клучот е: nglayout.enable_drag_images! Може да се промени од регистарот на Firefox. До регистарот се пристапува, со внесување на „about:config“ во адресната лента и со притискање на Enter. Доколку ја поставите вредноста на nglayout.enable_drag_images на false, Firefox повеќе нема да […]

КПУ Водовод и канализација за Скопје

Не знам дали постои некоја друга земја на светов, освен Република Македонија, кадешто проблеми се решаваат со казни за оние што не ги предизвикале. Се надевам дека оваа налудничава идеја за рестрикции во водоснабдувањето низ Скопје, ќе згасне исто толку брзо колку што успеа да ме вознемири. Не ми е јасно, како е изведен заклучокот […]