Откако беше објавена четвртата верзија, Firefox набрзина „сплеска“ цели три верзии. Во вторник, на 27 септември 2011 година, ќе биде објавена седмата верзија од отворениот и бесплатен интернет прелистувач на Mozilla. Оваа верзија е особено интересна, зашто решава неколку клучни проблеми поврзани со меморискиот менаџмент во Firefox. Firefox 7 ќе троши до 50% помалку меморија! […]