написи : март 2012 год.

Приказ на написи по хронолошки редослед.


Официјално лого на скопскиот хаклаб КИКА

После многубројните предлог-дизајни и консултации, најголем дел од членовите на хаклабот КИКА одлучија предлогот 3-2, да биде официјално лого на хаклабот. Па, еве го официјалното лого на КИКА – во SVG-формат – достапно под лиценцата Creative Commons НаведиИзвор-СподелиПодИстиУслови 3.0 Unported (CC BY-SA 3.0). Преземањето е достапно преку мојот профил на Dropbox, но добро би било, […]

Hardware Acceleration in Firefox on Windows is No Good

Hardware acceleration in Firefox on Windows is not working properly. At least not for me. It’s causing all kinds of problems and it’s slowing down the browser very much.