написи : јануари 2013 год.

Приказ на написи по хронолошки редослед.


Никола Груевски, за хакерите…

На 18 јануари 2013 г., во текот на гостувањето во шоуто на Миленко Неделковски, на телевизијата Канал 5, Мирка Велиновска го прашува Премиерот, Никола Груевски, за хакерите и потоа, тој ѝ одговара. Ниеден од присутните баш и не знае што е хакер, па, дискусијата станува бесмислена.

За наплатувањето на пластични кеси по маркетите…

Се прашувате зошто во некои маркети во Скопје, се наплатува издавањето на пластични кеси? Еве, едноставна математика… Да речеме дека во маркетот во текот на денот влегуваат 600 потрошувачи. Од нив 100 си носат торбички или кеси и не треба да си набават нови. Остануваат 500 потрошувачи, што би купиле по најмалку една кеса. Ако […]