написи : март 2015 год.

Приказ на написи по хронолошки редослед.


За паушалните сметки за електрична енергија на ЕВН Македонија (EVN Macedonia)

Сметката за електрична енергија што ЕВН Македонија (EVN Macedonia) ни ја испорача за февруари-март, 2015 е околу 6.300 денари. Во сметката нема ништо спорно, освен што е за околу 12.000 денари пониска од претходната. На што се должи оваа огромна разлика? Не знам. Сепак, за мене огромната разлика е јасен показател дека сметките за електрична […]

Упад во радиото Канал 103 на 13.03.2015 во МТВ

На 13.03.2015 бил извршен упад во радиото „Канал 103“ и била прекината емисијата „Кај Докторот“ од страна на обезбедувањето на МТВ/полиција. Според предлог-годишниот финансиски план на ЈРПМРТ за 2015 година, оваа година ќе бидат издвоени 24.280.000 денари (речиси 395 илјади евра) за обезбедување на објектот на Македонската Радио Телевизија. Услуги за одржување и заштита – […]