Верзијата 2.44 ми станува некако особено омилена, веројатно заради поимот „Surface Scattering“. Убавини му се случуваат на Blender во секоја нова верзија. Дел од нив овде. Blender одамна веќе не е алтернатива, на што сум особено радосен. Честито 2.44!