Eagle vs Shark е првиот долгометражен филм на Taika Cohen – познат и многу наградуван режисер на кратки филмови.

Eagle vs Shark ме воодушеви со својата едноставност и ненаметливост. Силно препорачан за оние што сакаат да видат повеќе, а да чујат помалку во еден филм. И обратете внимание на моментот со хакерот. Да полудиш! :D

Инаку, за филмот првпат дознав преку deviantART. Имаше отворен конкурс за дизајн на постер за филмот, на којшто не земав учество. Пред некој ден сестра ми ме потсети дека филмот бил издаден, па решив да го погледнам. Интересно е што, филмот од прикажувањето има заработено само нешто повеќе од триесет и пет илјади американски долари. А, да не заборавам! Филмот има и прекрасен саундтрак со брилијантни инди-поп нумери. И тој е исто така силно препорачан. :)