Како да го натерате Firefox да престане да генерира лебдечки приказ на отворените табови при влечење?

Клучот е: nglayout.enable_drag_images! Може да се промени од регистарот на Firefox. До регистарот се пристапува, со внесување на „about:config“ во адресната лента и со притискање на Enter.

firefox-tab-drag-preview

ПРЕД: При влечење на таб, Firefox автоматски создава лебдечки приказ на влечениот таб

Доколку ја поставите вредноста на nglayout.enable_drag_images на false, Firefox повеќе нема да создава лебдечка сликичка од табот што го влечете и единствено ќе прикаже мала стрелка кон нагоре, означувајќи ја позицијата, на која би го поставиле табот што го влечете.

firefox-tab-drag-arrow

ПОТОА: Firefox не прикажува лебдечки приказ на влечениот таб

Ова е уште еден начин да го натерате Firefox да работи побрзо и помазно.