Додека е актуелна третата кандидат-верзија од Firefox 3, стигна и официјалната вест дека на 17.06.2008 и официјално ќе биде објавена третата верзија од интернет прелистувачот.

The official date for the launch of Firefox 3 is June 17, 2008.

На Firefox 3 се работеше цели 34 месеци, сè со цел да се добие навистина завидна листа на новини. Не заборавајте на Download Day 2008 кога Firefox ќе се обиде да постави светски рекорд за најпреземан софтвер во текот на 24 часа. Сликичката погоре е официјалниот промотивен постер.