giantscreenshotmirrored.jpg

Интересен податок. Со осмата верзија на популарниот аудио секвенцер (и многу повеќе од тоа) FL Studio, доаѓа можноста за директно извезување на сработените песни во отворениот Ogg аудио формат.

Ова не е којзнае колку голем чекор, но сепак е за поздравување, иако лично сметам дека ќе имаше многу поголема смисла Image-Line да си го фатеа редот како што треба, па да нудеа Оgg од самите почетоци на FL Studio. Сепак, сега засега FL Studio (колку што јас сум запознаен) е единствената затворена апликација за музичка продукција што му ги отвора вратите на Ogg.