слика од албумот на Gotye

Gotye е многу нешта за многу луѓе и во исто време, многу нешта на само една личност (на самиот себе си, на пример), иако многупати може да биде малку нештa, за малку луѓе. Одеднаш.

Понекогаш, тој може да значи нешто за некоја личност… или луѓе, (а сите знаеме дека можно е да излажеш некои луѓе, понекогаш) но мора да се каже: неговата цел е да се залажува себеси, постојано. А тоа и го прави.
Понекогаш…“

Се отрув со албумов | Gotye – „Like Drawing Blood“ |, а ова погоре се извадоци од неговата „биографија. Баш инди. Одамна не сум слушнал нешто олку добро.