Направив едно кратко промотивно видео за Ubuntu. Идејата ја добив експериментирајќи со новото лого на Ubuntu.

How fast does your PC boot? – Ubuntu from Goce Mitevski on Vimeo.

Анимацијата на логото е изработенa во 3ds max, а рендериранa со V-ray, па потоа сè е споено и доисполирано во Adobe After Effects и Adobe Premiere. Димензиите на видеото се нестандардни, а на нив ме наведе премногу долгиот временски период (над 16 часа) што беше потребен за мазно да се изрендерира вртењето на логото со motion blur.

Се надевам дека наскоро ќе можам да изрендерирам и HD верзија со драстично подобар квалитет.

Видеото го има и на YouTube, но со послаб квалитет од оној на Vimeo.