Ако сакате да дознаете зошто Quentin Tarantino ги третира злосторствата од Втората светска војна на несоодветен начин во „Inglorious Bastards“, гледајте го „Idi i smotri“ (Come and See) – игран филм на Elem Klimov.

„Idi i smotri“ е ремек дело и еден од најзастрашувачките воени филмови што некогаш сум ги гледал.

Благодарност до @Newkdukem, зашто сподели постер за филмот на Твитер.