Постира, Брач – Хрватска 2008

Штотуку се вратив од годишниот одмор, па еве неколку нафрлени мисли и една важна забелешка…


View Larger Map

Брач е супер туристичка дестинација, а Постира е совршено место за одмор. Цените се пристојни, храната позната и вкусна… Хрватскиот туризам е светлосни години пред македонскиот. Доколку некогаш имате потреба од автобуски превоз до Сплит, не купувајте карти од туристичката агенција „Александар“. Имаат крајно непрофесионален однос и валкани автобуси што не се климатизирани.

Подготвив и еден албум од селектирани фотографии, па ако до сега не сте биле во Постира, на островот Брач погледнете што ви се нуди…

Летна треска

Периодов некако ми се изнасобраа филмови што не можам да дочекам да ги гледам, па паѓам во сè поголемо искушение да почнам да преземам кино снимки.

Сепак, откако ја видов наводно најдобрата кино снимка од новиот Бетмен, решив да си почекам на официјалните DVD изданија. За себе, а и за сите што ги интересира, направив листа на официјалните DVD изданија на некои од новите филмови што мене особено ме интересираат. Па, еве како стојат работите:

*) свесен сум за сите негативни критики

Сите актуелни рецензии на The Dark Knight што беа испромовирани на кајмак.от според мене се избрзани, па и неосновани…

Новиот Last.fm е онлајн

Додека да бидат решени моменталните проблеми со серверите, да ја искористам приликата да известам дека новиот Last.fm е активен.

Приказ на новата верзија од Last.fm

Заради проблемите со серверите, сајтот се отвора со намалена динамика… Се очекува проблемите наскоро да бидат надминати.

Фолтин @ МНТ Летна сцена 10.07.2008

Одличен настап! Одлична забава! Фолтин се сè подобри во тоа што го прават.

Еве ја и мојата скромна галерија