Во контекст на претходно кажаното и во чест на Убунту 7, направив едно фино позадинче. Сликава подолу е колку само за преглед, а инаку зипот со верзии во неколку пропорционални графички резолуции, ќе го најдете на мојот Девијант или конкретно *овде*.

Инаку, немам во план да пишувам само за Линукс. Така се погодија темиве :)