Денес е објавена нова верзија од Pidgin. Pidgin 2.5 е едно од најзначајните изданија досега.

Доаѓа со долга листа на подобрувања и неколку долго очекувани карактеристики.

Со Pidgin 2.5 добивме:

  • поддршка за офлајн пораки во MSN
  • менаџер за смешковци (а со тоа и можност за додавање и употребување смешковци по избор)
  • автоматско намалување на огромни смешковци (заради што Pidgin често се закочуваше или исклучуваше)
  • можност за поставување лични пораки
  • и уште многу други интересни опции…

Супер издание! Честитки и само напред. Ако некогаш мислев дека Pidgin се развива со намален интензитет од порано, денес мислам дека тој е повторно во игра. Силно препорачан на сите корисници, особено на оние што првпат слушаат за Pidgin, без оглед на избраната платформата.