Portishead - Third Album Cover

Чујте у почујте!!! Третиот студиски албум на Portishead (Third) се појавува на 28 април 2008. Ако некогаш се прашував дали воопшто можат да бидат помрачни, денес сум сигурен дека можат. На прво слушање звучи ветувачки.

Слушнете го и вие. (тизинг копија со прифатлив квалитет) Неофицијално, од вчера (07.03.2008) албумот може да се најде по најпознатите веб-сајтови за торенти.