The Curious Case of Benjamin Button

Базиран на адаптација (на Eric Roth) на краток расказ од 1921 година (напишан од Francis Scott Key Fitzgerald) и во режија на David Fincher (режисерот на Fight Club, Se7en итн.) „The Curious Case of Benjamin Button“ е апсолутно ремек дело.

Не би се осудил да го класифицирам и споредувам со било кој филм што сум го гледал досега, но би кажал дека кај мене разбуди емоции што досега успеале да ги предизвикаат филмови како: Nuovo cinema Paradiso, The Shawshank Redemption и The Elephant Man.

Силно, силно, силно препорачан на сите што сè уште го немаат гледано.