Во април, годинава нè чека уште едно иновативно издание од Ubuntu, за кое особено сум запален, зашто ме гаѓа во срце. Пред некое време реков како единствената причина зашто не сум на Линукс се апликациите за правење музика… епа Ubuntu Studio ќе биде одлична основа за да почнам со миграцијата. Ќе изобилува со корисни аудио/видео апликации и ќе биде вистинска мултимедијална работна станица. Ubuntu Studio е многу, многу импресивна дистрибуција и сосема извесно е дека ќе наиде на огромно внимание од корисниците, но сега за сега има сиромашни официјални информации. Тука се сликиве на Flick, викито и официјалниот веб сајт.