Сè до денес мислев дека Beryl е всушност скршена технологија, веројатно затоа што никако не ми успеваше да го проработам како што треба… Ама ова што имав прилика да го доживеам откако го инсталирав „Compiz Fusion“, е многу тешко-објасниво со зборови. „Compiz Fusion“ е благослов, привилегија, финта, финеса, помош, занимација… но во никој случај не е ни блиску до тоа што е Beryl како самостојна апликација (мислам од аспект на перформансите при работа и нормално целам кон тоа дека Beryl е тапа). Има многу новини, работи беспрекорно, навистина… инсталацијата е боза… Морате да ги погледнете: Expo, Group and Tab Windows, Paint Fire on the Screen и Cube Reflection.
„Compiz Fusion“, те сакам! :D

Патем, за инсталацијата се послужив со ова упатство, а на истата страница има и врски до 3 различни видеа – демонстрации за новините во „Compiz Fusion“.